Мед Атлант

На Прикарпатті зменшилась кількість ДТП, однак смертність на дорогах — зросла.

Сьогодні, 2 лютого, в Івано-Франківську  відбувається засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини. На порядку денному 5 питань, серед яких  — про інформацію начальника ГУНП  в області щодо результатів діяльності органів та підрозділів Головного управління Національної поліції за 2017 рік.

Одним із проблемних питань є попередження злочинів, пов’язаних із ДТП. Згідно проекту рішення, у 2017-му сталось 343 таких правопорушення. Це на 6 відсотків менше, у порівнянні з попереднім роком.  Натомість, тенденція смертей на дорогах Прикарпаття є сумною. Торік унаслідок аварій загинули 80 осіб, коли в 2016-му цей показник становив  всього 63 людини.

Основні причини ДТП, з року в рік, не міняються — це перевищення швидкості, порушення правил обгону та керування транспортом  у нетверезому стані. Однак чимало дорожньо-транспортних пригод трапляються й з вини пішоходів та власників двохколісних.  Найчастіше пішоходи травмуються, коли переходять дорогу поза межами «зебри» та в неосвітлених місцях. Та, все ж, основним фактором небезпеки для пішоходів і велосипедистів, як і для автомобілістів, залишається алкоголь.

Поліціянти проводять профілактичні заходи у населених пунктах, де люди найчастіше травмуються на дорогах. Також до патрулювання небезпечних ділянок залучають наряди поліції. Останні такі заходи проводились у листопаді-грудні та під час новорічно-різдвяних свят.

Робота на попередження дає позитивний результат. Відтак, у 2017-му було складено 3430 адміністративних протоколів за їзду в стані сп’яніння, що на 46,7% більше, ніж у 2016 році.

Читайте також: Стало відомо, хто може очолити музей мистецтв Прикарпаття

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...