Мед Атлант

На Франківщині селяни врятували і приручили маленьку козулю. ВІДЕО

На Прикарпатті селяни прихистили козулю. Тепер тваринка від своїх господарів не відходить ні на крок та не хоче повертатися до лісу.

У жителів села Надорожна, що на Івано-Франківщині з’явився незвичний домашній улюбленець. Про це пише “Сегодня“.

“Ось тут вона у нас живе, є сіно, яке хоче, лягає, де хоче”, – показала господиня тварини.

За її словами козулю знайшли в лісі дев’ять місяців назад. Вона лежала у травичці, а господарі подумали, що тварина померла.

Я запитувала чоловіка, чому вони не знайшли маму і не залишили, а чоловік каже:” Іванка, напевно, у козулі було два сильних дитинчати, з нею відігнали, а третього, слабенького, залишили. Воно б здохло, не здатна було йти за мамою, – розповіла Іванна Романюк.

Тим часом, до нового житла козуля, яку назвали Бембі, звикла не відразу.

У клітку поклали, сіна дали, хотіли молока дати, вона не їла, і ще так піку, – зізналася донька господині Аліна, додавши, що вигодувала косулю домашня коза.

При цьому господарі стверджують, що саме тварина від цього спочатку було не в захваті. Але тепер козуля – зовсім домашня, а улюблені ласощі у неї – льодяники на паличці.

Вона з нами скрізь ходить – в ліс, на ставок, на город, на поле. Куди ми – вона з нами всюди, вона ніде від нас не йде, – зізналася Вероніка Романюк.

При цьому найкращим другом для Бембі став песик Топік. Собака з козулі – не розлий вода, а ось гостей лісова тварина любить не дуже і ставиться до них з упередженням і до себе підпускає не всіх, але повертатися в ліс не хоче, хоча, за словами господарів, вони косулю не тримають.

Читайте також: Досвід Любліна: що робити франківським перевізникам, щоб не страйкувати

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...