Мед Атлант

Для франківських ОСББ оголосили конкурс. ФОТО

У п’ятницю, 2 лютого, у міській раді представникам ОСББ Івано-Франківська розповіли умови проведення нового конкурсу проектів та програм.

Основна його мета —  фінансова підтримка проектів та програм інститутів громадянського суспільства та органів самоорганізації населення

Відтак, щоб взяти участь в конкурсі, передусім, потрібно провести засідання органу правління організації чи загальні збори мешканців будинку, на якому обговорити умови конкурсу та затвердити тему і частку співфінансування проекту.

Наступним кроком є підготовка копії реєстраційних документів організації чи об’єднання. Далі — підготовка проекту (програми) для участі у конкурсі відповідно до вимог.

Також потрібно знайти підрядну організацію, яка зможе виконувати заходи та підготує кошторис. І останній крок — подати до  березня підготовлені матеріали до Секретаріату міської ради.

Під час зустрічі з представниками ОСББ міський голова закликав усіх брати участь:

Коли ми починали конкурс, то просили ОСББ писати проекти або й самі писали. Зараз ситуація інша – і кількість ОСББ зросла. Вже є конкуренція. Програми будуть фінансуватися. Усім бажаю перемогти та втілити в життя проект, який буде корисним для міста

Зазначимо, що цього року міська рада виділила 4,5 млн гривень на конкурс проектів. З них 55%-65% буде спрямовано на реалізацію програм та проектів ОСББ та будинкових комітетів.

В концепції проведення конкурсу закладена ідея виділяти кошти з міського бюджету не конкретно на переможця – громадську організацію, а на конкретного підрядника по факту виконаних робіт. Однак, в цьому конкрусі йдеть, перш за все, про співфінансування ОСББ та міської влади. Якщо ОСББ не мають змоги чи бажання співфінансувати певний проект, то можуть подати його на конкурс Бюджету участі — у тому випадку міська влада виділяє кошти на його реалізацію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...