Мед Атлант

Поліція затримала четвертого члена банди, яка причетна до вбивства дружини війта одного із сіл на Прикарпатті

Сьогодні, 2 лютого, представники Національної поліції зібрали брифінг щодо затримання групи підозрюваних у вчиненні розбійного нападу та убивства дружини сільського голови у с. Стратин Рогатинського району в березні 2017 року.

Наприкінці літа до поліції надійшла інформація про людей, які можуть бути причетними до злочину. Від тоді почалася тривала робота. Злочинці впали на дно й не підтримували між собою жодних контактів.

(Начальник управління карного розшуку Роман Чекмарьов та заступник начальника кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Бабюк)

Поліція розглядала інформацію про авто на іноземних номерах, на якому могли пересуватися злочинці. Правоохоронці відмоніторили колосальну кількість автівок і під кінець року знайшли транспортний засіб марки “Wolksvagen” аж у Київській області. Відомо, що автомобіль був викрадений у лютому 2017 року. Крадену автівку використали для вчинення злочину.

Потім правоохоронці встановили особи злочинців. Вік чоловіків складає від 78 до 80 років.

Організатора групи, який є жителем Калуша, затримали ще в січні, але не розповідали про це, бо решта перебували на волі. Другого  підозрюваного, який є жителем Луцька,  затримали наприкінці січня цього року. Третього арештували в Києві. Четвертого ж затримали вчора, до цього часу він перебував у Польщі.

На рахунку цієї банди є не один злочин. Всі фігуранти раніше судимі, троє за розбої і четвертий за грабежі, — розповідають правоохоронці.

Поліція також знайшла особу, яка  могла надати підозрюваним інформацію про майновий стан сільського чиновника. Втім, назвати ім’я та прізвище особи поліцейські відмовляються.

Затримані є фігурантами кримінального провадження за статтями 187 ч.3 та 115 ч.1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 14 березня 2017 року четверо озброєних чоловіків у масках увірвались у будинок сільського голови Стратина, що на Рогатинщині. Вони вбили 58-річну дружину війта і пограбували будинок подружжя. Чоловіка злочинці тоді залишили зв’язаним у будинку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...