Мед Атлант

У Франківську презентували документальну стрічку “МІФ”

У п’ятницю, 2 лютого, до Івано-Франківська завітав режисер українського фільму “МІФ”. Сьогодні стрічку вперше побачать іванофранківці.

Її творці – Леонід Кантер та Івана Ясній – вирішили створити нову кінокартину, де буде використано багато архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. За словами режисерів, вони поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт, в яких переплітатимуться дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що глядач забуваватиме, де вигадка, а де реальність.

Одна — це оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга — історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати.

Коли ми довідалися про смерть, ми почали збирати матеріали, зрозуміли, що це потужна історія. Ми познайомилися з його рідним братом (ред. – Василя Сліпака), який допомагав нам. Хотілося зробити фільм сучасним. Там є анімація. Але там немає постановочних кадрів. Ми намагалися зробити фільм правдивим, — зазначив один з режисерів стрічки Іван Яснія.

Фільм вийде в прокат 8 лютого, а сьогодні о 18:00 франківці  мають змогу безкоштовно переглянути фільм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...