Мед Атлант

У МОЗ повідомили, скільки українців хворіє на рак

В Україні на ракові захворювання хворіють понад 1 млн людей.

Про це повідомила директор Національного інституту раку Олена Колесник на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з раком, інформує УНІАН.

За її словами, щороку діагностують понад 140 тис. нових випадків онкологічних захворювань.

Більше 1 млн громадян України хворіють на рак, ризик захворіти раком має кожний 4 чоловік, та кожна 6 жінка. Найважливішим фактором, що сприяє виліковності хвороби є діагностування та лікування будь-якого виду раку на ранніх стадіях. Щоби знизити показники смертності вкрай важливо уважно ставитися до власного здоров’я та здоров’я близьких, регулярно проходити елементарні профілактичні огляди та не зволікати, коли виявлені злоякісні утворення на передракових стадіях, – зазначила Колесник.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка, онкологічні захворювання є однією з основних причин смертності українців.

Навіть найсучасніші технології є безсилими перед останньою стадією раку. Тому ми формуємо нову культуру спілкування лікаря і пацієнта, наголошуючи на важливості раннього виявлення цієї хвороби. МОЗ України переконане, що впровадження ефективних програм скринінгу, профілактики та ранньої діагностики дасть можливість рятувати тисячі життів українців. Так, ще минулого року ми надали рекомендації регіонам щодо впровадження періодичних оглядів здорового населення з метою раннього виявлення онкологічних захворювань, – сказав Ковтонюк.

Учасники прес-конференції акцентували, що однією із ключових позицій у боротьбі проти раку є профілактика і рання діагностика. У третині випадків раку можна запобігти.

Читайте також: На Франківщині селяни врятували і приручили маленьку козулю. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...