Мед Атлант

За кілька років у місті з’явиться сучасний парк, нова школа та садок. ПРОЕКТ

Франківцям презентували концепцію нової рекреаційної зони у мікрорайоні Пасічна, а також розповіли про плани побудувати поруч нову школу, дитячий садок та багатофункціональний спортивний комплекс.

Третій за величиною парк у місті обіцяють побудувати вздовж дамби річки Бистриці Солотвинської в районі вулиць Хіміків – Целевича, по ліву сторону від нового мосту.

Генеральний план нового парку в мікрорайоні Пасічна from ssuser94d39d

Територія нового парку – 3 га. На ній планують розмістити зелений лабіринт з оглядовою вежею всередині, скеледром, зони для барбек’ю, спортивних розваг, столи для настільного тенісу і шахів. Також на території нової зони збудують велодоріжки. Їх обіцяють сполучити з велодоріжками на Набережній.

Зони для дитячих ігор планують зробити безпечними, максимально використати природні матеріали: качелі – дерев’яні, пісочниці – з щебенем різної фракції.

Проект: Станіславська архітектурна майстерня

Розробник проекту, представник “Станіславської архітектурної майстерні” Станіслав Ростовцев каже, що франківці зможуть самі визначитися з назвою нової рекреаційної зони. Для цього в майбутньому оголосять конкурс.

Праворуч нового мосту запланували розвинути освітню інфраструкутру: побудувати нову школу та садок, а також багатофункціональний спортивний комплекс. Для цього використають територію у 2 га.

Депутат міської ради Андрій Строїч розповів, що вже на наступну сесію буде винесене питання про зміну цільового призначення землі під парком: для соціальної інфраструктури. Перші завдання: зробити експертизу території, очистити її, а також розробити проекту документацію.

Вартість нового проекту наразі невідома, проте вже цього року в міському бюджеті під нього виділили 10 мільйонів гривень.

Мер Івано-Франківська зауважив, що за прогнозами через 6 років населення міста становитиме 300 тисяч мешканців, тому зелених зон катастрофічно не вистачатиме.

Завершити роботи планують в 2019 році, тоді ж прогнозують завершити будувати й новий міст.

Раніше франківцям презентували проект грандіозного оновлення міського парку Шевченка: за 5 років територію улюбленої зони відпочинку містян планують повністю модернізувати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...