Мед Атлант

Вчора з гори Піп Іван зірвались двоє мандрівників

4 лютого у Карпатах з гори Піп Іван Мармароський зірвались двоє молодих людей – Івона Костина та Олександр Чуб. Нещасний випадок стався між 16:00 та 17:00. У похід вирушила компанія трьох осіб, однак одній з дівчат вдалось уникнути падіння.

Про це написала відома українська співачка на своїй сторінці у Фейсбук.

Рятувальники знайшли лише сестру Івони Женю, яка була з ними. Там моя близька подруга, Івона. Ми пройшли з нею весь Майдан. Вона не просто героїня, а легенда студентського Майдану, співзасновниця організацій Sector V та Побратими, і вона в біді, – йдеться у дописі Руслани Лижичко.

Сьогодні стало відомо, що Івоні та Олександру вдалось врятуватись. Як виявилось, нещасний випадок стався через ускладнення погодних умов та погану видимість.

Ми йшли не менш, як три метри від краю, але карніз виявився більшим. Все пішло з-під ніг і вже за секунду я летіла в купі снігу. Один удар, зупинка, думки про батьків, а потім знов політ…І тут все зупинилось – вся ця маса снігу і бруду, що несе і вертить мене. Дихання майже не стало, сніг в роті затвердів і я почала судомно виколупувати його. Мені пощастило – я летіла зверху цього чудового місива і, інстинктивно вивільнила обличчя, а тоді все решту, – згадує пережите мандрівниця на своїй сторінці.

Івоні та Олександру не вдалось зв’язатись з рятувальниками, адже покриття мережі не було. Екстремали діставались колиби, у якій зупинились, за допомогою мобільного додатку maps.me.

Ми пробирались поваленим лісом над річкою до другої стежки – набагато нижче нашої колиби. Страх падіння і темряви брав своє, проявляючись в галюнах і постійних огляданнях. Сашко тропив шлях. Мене трохи трусило, але ми йшли далі, – продовжує дівчина.

Мандрівники 7 годин блукали гірськими лісами та струмками у пошуках стежки додому.

Врешті, полонина вивела нас до не позначеної колиби класу “люкс”, де ми, на жаль, мусили вибити замки. Ми трохи натопили, позичили тушняк, воду і ролтон, знайшли спальники і зняли взуття – і тут мене почало труханити не по-дитячому. Я відключилась і ледь вмовила себе встати о 3, аби продовжити шлях.

Молодим людям залишалось до колиби всього кілометр. Коли вони нарешті дістались до такого бажаного пункту призначення, цілий будинок був “набитий” рятувальниками, які розгорнули пошукову операцію.

Жека чекала нас більше 2х годин на горі і підняла на вуха всіх вас, ще й сама спустилась без пригод. Дякую тобі непомірне. Велетенська компанія рятувальників з різних компаній: знайомі і незнайомі, ті, що шукали нас живими і 50/50, віщуючи виживання лише Чубу, волонтери і державні вселили віру в себе і дали друге дихання, тому вже о 7 ранку ми рухались вниз. Майже о 10 сиділи в машині, а тепер їмо. Пройшли більше 15 км поночі і по снігу і майже не спали.

Івона вважає, що їм з Олександром надзвичайно пощастило і дякує сестрі, рятувальникам та всім небайдужим за допомогу.

Читайте також: На Прикарпатті штормитиме: ожеледиця, лавинна небезпека і льодостави на річках

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...