Мед Атлант

В Івано-Франківську планують підвищити тариф на паркування автомобілів

У понеділок, 5 лютого, відбулося громадське обговорення проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів».

Передусім, проект передбачає збільшення тарифу за паркування (з урахуванням інвестиційної складової) одного транспортного засобу на майданчиках для платного паркування (крім першої паркувальної зони) з 6  грн до 11,22 грн. Саме цю суму подають підрядники у своєму розрахунку тарифу за 1 годину послуги платного паркування транспортних засобів на майданчиках Івано-Франківська.

Досі тарифи були такі:

Проект рішення передбачає, що зміниться вартість паркування у другій та третій паркувальні зоні. Зокрема, на площі Привокзальні та на вулицях: Дністровська, Незалежності, Грушевського, Вагилевича, Галицька.

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк зазначив, що паркування після прийняття рішення коштуватиме  9,85 гривень – без урахування інвестиційної складової.

Основна складова збільшення тарифу — це збільшення мінімальної заробітньої плати. Проаналізувавши місця, там де встановлені паркомати, ми бачимо, що лише 1,5 % людей, що припарковують свої автомобілі самостійно підходять до паркомату. Відповідно, виникає потреба у посаді паркувальника. І як мінімум йому потрібно платити мінімальну заробітну плату, — говорить один з власників місцевих паркоматів, Олександр Ярощук.

Відтак, новим проектом рішення, який є на сайті МВК передбачається встановити нові тарифи:

Детально з проектом рішення можна ознайомитися за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...