Мед Атлант

Міжнародна організація передасть Україні більше мільйона доз вакцин від кору

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) на замовлення українського МОЗу організує прискорену доставку в Україну 220 тис. доз вакцини від кору.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

220 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва «Глаксо Сміт Кляйн» на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в МОЗ, нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров’я у рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі у сфері закупівель ЮНІСЕФ зміг придбати 1 мільйон додаткових доз вакцини КПК для відповіді України на спалах кору. Поставка буде здійснена в три етапи: перша – 220 тис. доз вакцини – очікується у кінці лютого, друга – 800 тис. доз – планується на кінець березня, третя – 77 тис. доз – має прибути наприкінці травня.

До слова, наразі в Україні триває спалах кору. З початку року на нього захворіли майже 3 тис. українців. За цей період від кору померло три людини: двоє дітей і один дорослий пацієнт.

Найбільшу кількість хворих зафіксовано, зокрема, в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській областях.

Читайте також: Молода прикарпатка померла в інфекційній лікарні: підозрюють кір

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...