Мед Атлант

Ми скоро не будемо знати, що таке дуб, — громада обурена незаконною вирубкою Надвірнянського агролісгоспу

Сьогодні, 7 лютого, розпочала роботу екологічна комісія Івано-Франківської облради.

Депутати розглянули у рубриці “різне” лист від громади Тисменичан щодо рубки цінних дубів Надвірнянським спеціалізованим агролісгоспом.

Про проблему розповів депутатській комісії представник громади Тисменичан, депутат Надвірнянської районної ради Микола Гусак. Каже, це питання вже розглядається Надвірнянською районною радою.

Громада просить створити робочу групу в облраді і моніторити ситуацію. Зараз ситуація загострилася: громада не дозволяє вивозити дуб. Наразі вирубка припинена.

Представники громади прийшли на комісію і пояснили, що від 2014 року вирубка здійснюється. Уже вирубали більше як на 5-тьох гектарах деревину.

Ми скоро не будемо знати, що таке дуб, — каже депутат Микола Гусак, котрий представляє інтереси громади.

Голова комісії Андрій Левкович пояснив, що лист громада надала у день комісії і очільника агролісгоспу викликати не вдалося. Депутати попросили такі листи-обурення надавати наперед, щоб запросити дві сторони.

Тому так і вирішили: запросити на наступну комісію всі сторони.

Нагадаємо, раніше понад 50 представників громади села Тисменичани виступили на сесії проти незаконної вирубки дубів на території населеного пункту. Для контролю ситуації навіть зорганізувались в екологічну дружину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...