Мед Атлант

У жителів міста Яремче рівень довіри до судів вищий, ніж в інших українців

Сьогодні, 7 лютого, в Центрі судової комунікації презентували соціологічне дослідження про чинників, які впливають на довіру громадян до прикарпатських судів.

До роботи над проектом причетні як громадські активісти, так і представники судової Феміди.

Ми провели соціологічну роботу у короткі терміни, але результати є вагомими, – розповідає прес-секретар Апеляційного суду області Людмила Бузова-Попович.

За словами голови Комітету з питань комунікації Ради Суддів України, загальний рівень довіри до судів в Україні залишається низьким.

Ми не приховуємо, що лише 20% українців довіряють судам. Звичайно, що є проблема комунікацій між судовою гілкою влади та громадянами. Ми працюємо над виправленням такого стану справ, – каже він.

Прикарпатський соціолог Ольга Максимович зазначає, що ті люди, які люди зустрічалися з роботою суду, мають вищий рівень довіри до роботи суддів.

Ми вирішили дослідити динаміку оцінок відвідувачів суду на прикладі Яремчанського міського суду. Ми попросили місцевих жителів дати оцінку суду за шкалою від 1 до 10 і отримали середню оцінку 9,1. Така різниця із загальним рівнем недовіри в Україні вражає, – пояснює вона.

Також нагадаємо, що в обласному Апеляційному суді — кадровий голод

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...