Мед Атлант

Безвіз-2018: у МЗС оприлюднили список країн

МЗС ретельно працює над введенням безвізового режиму з країнами так званого шенгенського «білого списку», тобто тими, чиї громадяни мають право безвізового в’їзду до ЄС.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає «Слово і Діло».

На питання про те, чи можливо досягти показника в «100 країн» у 2018 році, Погорельцев відповів:

Ми розраховуємо на результат найближчим часом. Ми робимо все можливе, щоб досягти «цифри 100», яку назвав президент, тобто щоб українці з біометричними паспортами змогли подорожувати без віз в 100 країн світу. І цього реально досягти.

По «шенгенського білому списку» ми працюємо практично з усіма країнами, і можу запевнити, результати будуть. Зокрема, ми ведемо переговори з державами Перської затоки – Бахрейном, Катаром, Кувейтом, Оманом і Саудівською Аравією, — сказав дипломат.

Крім того, за його словами, МЗС має на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм і Перу.

Є проекти угод про безвіз з Багамськими островами, Вануатом, Кірібаті, Маршалловими островамм, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. З держав, великих за розміром, — Мексика, Таїланд», — зазначив Погорельцев.

Дипломат уточнив, що не у всіх випадках мова йде саме про безвіз. Наприклад, щодо Катару, то мається на увазі варіант отримання візи по прибуттю, в аеропорту.

Раніше у Вашингтоні відбулася урочиста церемонія, під час якої Посол України в США Валерій Чалий і посол Антигуа і Барбуди в США Рональд Сандерс підписали документи про взаємне скасування візових вимог між двома країнами.

Читайте також: У парламенті Канади хочуть безвізу з Україною, щоб посприяти торгівлі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...