Мед Атлант

У Франківську люди з інвалідністю потребують спеціального таксі

Петиція до Президента про створення служби соціального інва-таксі в Івано-Франківській області не отримала протягом року відповідної кількості голосів для розгляду.

Соціальне інва-таксі – це одна із соціальних послуг для людей з інвалідністю, яке допоможе їм реалізовувати своє право на вільне пересування, реабілітацію, освіту та соціалізацію, — розповідає “Франківчанам” представник національної Асамблеї людей з інвалідністю  (НАІУ) на Прикарпатті Микола Макар.

На Франківщині проживає велика кількість людей з інвалідністю, які є заручниками своєї домівки. Вони не мають можливості користуватися громадським транспортом, вирішити свої соціальні, медичні, освітні, реабілітаційні потреби та самостійно пересуватися містом.

Проте я зрозумів, що петиціями проблеми не вирішити. Зараз наша команда працює над проектом з робочою назвою СЛІД-ІНВА-ТАКСІ, куди буде входити як служба перевезення, так і служба супроводу людей з інвалідністю. Ми з колегами були у Вінниці у ГО “Гармонія” які своїм пристосованим транспортом надають таку послугу перевезення.

Також така служба працює в Коломиї, і працівники Івано-Франківського соцзахисту їздили туди переймати досвід. Знаю, що цьогоріч місту виділили 100 тис. грн. на послугу соцтаксі для людей з інвалідністю, але механізму отримання послуги я ще не бачив— зазначив Микола Макар.

Така послуга дуже потрібна для людей з інвалідністю в Івано-Франківській області, щоб вони мали змогу вирішувати свої побутові проблеми і жити повноцінним життям.

Читайте також: У прикарпатській школі діти пішли на вимушені канікули, через холод у класах. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...