Мед Атлант

Голова “Благодійного Фонду Долини” відповіла на звинувачення в телепрограмі “Інспектор. Міста”

Близько двох тижнів тому на телеканалі 1+1 українці побачили ще червгоий випуск програми «Інпектор. Міста» з міста Долини. Скандальна програма викликала обурення серед місцевих жителів та влади.

Свою думку з приводу перевірки також висловила голова «Благодійного Фонду Долини» Леся Мураль. Жінка у соціальній мережі написала пояснення до усіх звинувачень, які прозвучали у програмі:

Звинувачення номер 1. Коробка з протермінованими медикаментами у Долинській ЦРЛ, яку начебто передав МБО «Благодійний Фонд Долини»:

МБО «Благодійний Фонд Долини», засновником якого є я, а не міський голова, впродовж усього часу з моменту заснування допомагає лікарні, школам, тощо. У тому числі — і сприяє в отриманні медикаментів для долинян. Фонд завжди звітував про отримані медикаменти.

За 2017 рік нам вдалося посприяти в отриманні медикаментів на суму 429 784 грн 56 коп. Всі медикаменти, які надали благодійні організації і які передавали лікарні за сприяння нашого фонду, ввезені на територію України легально, вони сертифіковані та розмитнені згідно із законодавством України. Термін їхньої придатності був не меншим, ніж півроку. Всі ці медикаменти лікарня ставила на баланс та реєструвала у казначействі як гуманітарну допомогу. Упродовж всіх років допомоги жодного випадку, жодної скарги, які були б пов’язані з видачею протермінованих таблеток, їхнім продажем чи шкодою людині не було. Не було до нас претензій й у жодного контролюючого органу.

Фонд не може відповідати за особисті речі, коробки чи медикаменти, котрі знаходяться у кабінетах лікарів, чи в будь-якому іншому приміщені.

Звинувачення номер 2. Ліки, які є благодійною допомогою, пацієнтам продають «з частковою доплатою».

Щодо оголошення, яке було на дверях поліклініки і у якому йдеться про часткову оплату за медикаменти, (видно на фото), то до ліків, які благодійно передає наш фонд, воно не має жодного відношення. У самому оголошенні є посилання на Постанову уряду і йдеться про державну програму «Доступні ліки». Такі оголошення зараз можна побачити на кабінетах лікарів не лише в Долині, а й в усіх без винятку містах України.

Леся Мураль також зазначає, що жодного факту продажу медикаментів пацієнтам автори телесюжету не виявили, прямих звинувачень у тому, що ліки, які є благодійною допомогою, продають пацієнтам, не прозвучало.

І це позбавляє нас можливості захищати свою честь і гідність у судовому порядку. Але очевидна маніпуляція, на жаль, спрацювала. Дуже прикро, що про все це я розповідала чарівному ведучому телепередачі. Авторам не були потрібні всі мої аргументи і пояснення. Можливо, тому, що завдання полягало не в тому, щоб розібратися у ситуації, а щоб максимально спаплюжити роботу нашого фонду, і насамперед — дискредитувати місцеву владу, яка сприяє діяльності МБО «Благодійний Фонд Долини».

Нагадаємо, що міський голова Долини Володимир Гаразд теж критично відреагував на новий випуск програми «Інспектор. Міста». На своїй сторінці в соціальній мережі Володимир Гаразд назвав телепроект — ганьбою каналу 1+1.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...