Мед Атлант

На Франківщині дітей атовців навчали гуцульського ремесла

Дітей прикарпатських атовців знайомили із технікою виготовлення ліжників та провели для них цікаву екскурсію в село Яворів, що на Косівщині.

Організували поїздку Косівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районний центр допомоги учасникам АТО, йдеться на офіційному сайті Івано-Франківської обладміністрації.

Група дітей та батьків вирушили у Яворівський центр народного мистецтва «Гуцульська гражда» до приватного господарства пані Олени. Вона підготувала виставку робіт із вовни та ліжників. Коротко розповіла історію села та виникнення ліжникарства, згадала  найбільш  відомих народних майстрів.

Діти побували у будинку, де жили і працювали предки пані Олени. Саме в ньому знаходиться ткацький верстат, на якому був проведений майстер-клас із  ліжникарства. Жінка розповіла й про підготовку до ткацтва: миття вовни, граблювання та пряжі ниток.

Технологія виготовлення ліжників — довгий та складний процес, проте цьому процесу вчилися навіть і учасники заходу, які виявили бажання самостійно спробувати ткати ліжник.

Читайте також: На Прикарпатті п’яний водій зніс стовп та ледь не збив пішоходів з дитиною. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...