Мед Атлант

Скандальна власниця квартири, в якій згоріли тварини, хоче звинуватити франківську патрульну в крадіжці. ФОТО

Все розпочалося влітку. Франківські рятувальники та поліцейські гасили пожежу в квартирі на вулиці Бельведерська, 56. Людей у квартирі не було. Проте у приміщенні серед бруду і сміття знаходився справжній звіринець, яким торгувала власниця. Багато тварин загинули, решту волонтери взяли на перетримку. Щоправда, власниця квартири обурена ніяк не заспокоїться: хоче повернути “товар”. В усьому звинувачує патрульну.

Після пожежі волонтери лікували та отримували тварин за власний кошт. Свідки розповідали, що квартира до пожежі була у жахливому стані — схожа на смітник. Сусіди недоброзичливо ставляться до господині, про це і журналістам розповіли. Кажуть, занедбала весь під`їзд. А от власниця — пані Мар’яна, каже, що волонтери примусово забрали тварин. Правда, документи на звірів не змогла показати. Мовляв, згоріли.

Поліціянти і волонтери розповідали, що тварини були у жахливому стані і навіть не через пожежу. Це тоді підтвердили і в лікарні — інфекції та висока температура, а ще забиті дихальні шляхи. Сама ж власниця не погоджувалася зі словами сусідів і волонтерів  тварин планувала повернути.

Власниця від червня і до сьогодні не перестає оббивати пороги поліції. Каже, що тварин викрала інспектор УПП в Івано-Франківській області Олена Біла. Більше того, поліцейську підозрює і в крадіжці фотоапарату. Про це пише в заяві. Зрештою справу прокурор вирішив не передавати до суду. Та власниця не зупинилися: подала скаргу на нібито незаконні дії прокурора, бо той не відкрив кримінальне провадження. Вчора відбувся суд. Правда, це лише перше засідання. Справу слухає суддя Ірина Пастернак. Патрульну Олену Білу в залу суду викликали. Про це поліцейська написала у фейсбук, адже шокована діями жінки. При цьому Олена Біла опублікувала фото, які робила влітку, коли опрацьовувала виклик про пожежу. На них мертві тварини, або ж ті, які постраждали від полум`я. Саме приміщення справді, як говорили сусіди, схоже на сміттєзвалище.

Одна неадекватна збоченка, яка утримувала десятки тварин, продавала на “п’яному базарі” та через Інтернет настільки вчепилася в уцілілих бідось, що написала десь 10 скарг на мене. Нібито я викрала собак в неї.

Прокуратура не порушила кримінальну справу щодо мене, оскільки, будь-яка нормальна людина, побачивши такі фото захоче, як мінімум, спитати у цієї жінки, чи вона взагалі нормальна? Невже нема нормального бізнесу? А не заробляння грошей за рахунок тварин, які не мають захисту, які не мають адвокатів, — пише Олена Біла.

Фото Олени Білої

Також патрульна пояснює, що суддя під час засідання агресивно поводилася з нею:

Ця скажена жінка не зупиняється. Та подала в суд на прокурора. Я була на суді, де суддя агресивно себе поводила щодо мене. Не думаю, що вона поводила б себе так, якщо б бачила ці фото.

Черепахи, птахи, мишки, шиншили, коти: всі загинули. Всі.

Тепер ця жінка звинувачує мене та волонтерів у крадіжці її собак.

Якщо суд не розуміє, що ми сучасні люди і тварин також мають права, то мені шкода таких людей.

Коментарі власниці, сусідів, патрульних, лікарів та волонтерів — у відеосюжеті МІСТА. Також відео з реєстраторів патрульних (відео за червень, 2017 рік):

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...