Мед Атлант

Питання про мораторій на забудову біля озера внесли до розгляду сесії

Сьогодні, 15 лютого, в Івано-Франківську розпочалася сесія міської ради. На початку засідання, як і обіцяли вчора, прийшла небайдужа громада, щоб захистити озеро від забудов.

Депутат Івано-Франківської міської ради і голова цієї комісії Віталій Мерінов каже, що потрібно запровадити мораторій на забудову навколо міського озера. Це, за його словами, єдиний шанс, щоб вберегти озеро від забудови. Віталій Мерінов підготував проект рішення, який завтра розглядатиме сесія міської ради. Тому небайдужих просять прийти, аби підтримати такий проект.

Активістка Наталія Сербин каже, що влада ігнорує всякі намагання громадськості, щоб не допустити забудову.

Десяток активістів прийшли з плакатами, а Віталій Мерінов виступив з трибуни, закликаючи народних обранців розглянути питання та захистити озеро від забудов. Депутати прийняли до розгляду скандальне питання про мораторій на забудову біля міського озера. 32 депутати з 38-ми підтримали пропозицію, аби  питання про озеро внести на розгляд сесії.

Нагадаємо, у квітні 2016 року була створена окрема тимчасова комісія по забудовах навколо міського озера, до складу якої ввійшли представники депутатського корпусу та громадські активісти ініціативи “Вільне озеро”.

Додамо, що до комісії входили шість депутатів. Правда, лише двоє відвідували засідання, інші ігнорували.

Єдиним і найбільш реалістичним рішенням комісії була розробка детального плану території навколо міського озеро із збереженням зеленої зони і впорядкування існуючих хаотичних забудов. Це компромісне рішення, яке могло покласти крапку в хаосі і свавіллі, що панує біля міського озера, але влада пошкодувала на це коштів, а політичній більшості забракло політичної волі.

Діяльність комісії була б легітимна і повноцінна якби депутати, які до неї входили хоча б з’являлися на засідання, упевнені члени комісії та активісти.

Читайте також: Туркмена, підозрюваного у вбивстві студентки, судитимуть і триматимуть під вартою. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...