Мед Атлант

Польський працедевець, який кинув напризволяще українку з інсультом, оплатить лікування

Польський роботодацець, який відвіз українку-нелегалку з інсультом, у сусіднє місто та залишив на автобусній зупинці, зобов’язався оплатити лікування та реабілітацію потерпілої.

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України.

Вчора, 14 лютого, у Посольстві України в Польщі відбулася зустріч керівника Консульського відділу Посольства із заступником старости повіту, секретарем повіту і працедавцем громадянки України у зв’язку з інцидентом щодо ненадання їй необхідної медичної допомоги.

Під час перемовин місцева влада погодилася повністю оплатити українці лікування в медичному закладі Познані, а роботодавець підписав письмове зобов’язання оплачувати лікування і реабілітацію постраждалій на території Польщі.

Раніше ми зустрілися з ним і обговорили цю тему. Нам дуже прикро, що наша громадянка зазнала такої травми. Найважливішим повинно бути людське життя, а він наразив її на його втрату, – повідомила керівник Консульського відділу Посольства України в Польщі Світлана Криса.

Розмір щомісячних виплат, які він зобов’язується оплачувати постраждалої, визначить суд.

Як писало МІСТО,  у Польщі роботодавець не захотів надати допомогу українці, у якої стався крововилив у мозок, а викликав поліцію нібито для п’яної жінки. Таким чином він хотів уникнути відповідальності, оскільки жінка працювала в нього нелегально.

Читайте також: Головний дорожник області задоволений проїзним станом доріг. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...