Мед Атлант

Спадщина предків: в Івано-Франківську відбулося засідання творчого клубу “Гуцульська скриня”. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє — день, що символізує не лише зустріч Христа з праведником Симеоном, а й зустріч зими з весною. У велике християнське свято в Івано-Франківську відбулося вже традиційне засідання творчого клубу “Гуцульська скриня”.

Творчий клуб вже не один рік популяризує відомих гуцулів, які хоч і живуть уже за межами свого етнографічного регіону, та все ж  не поривають зв’язків із ним і  різними способами сприяють збереженню його самобутності та соціально-економічному поступові. Сьогодні гості клубу говорили на тему: “Цінності і таємниці життя”.

Передусім, засідання творчого клубу розпочалося з нагородження — за значний внесок, збереження та примноження автентичних гуцульських традицій відзначено подяками “двох справжніх гуцулок” Лідію Шкрібляк та Марію Ілляцьку.

Також почесну нагороду сьогодні отримав порадник та приятель товариства Ігор Ганжа

Не народжений на Гуцульщині, але закоханий в традиції. З гордістю носить вишиванку, має щире та добре серце, — додала Мирослава Корнелюк, голова Івано-Франківського міського товариства “Гуцульщина”.

За значний внесок у підтримку товариства, в тому числі і матеріальну, Ігора Ганжу нагородили медаллю” За особливі заслуги перед Гуцульщиною”.

Детальніше про те, як відбувалося засідання творчого клубу “Гуцульська скриня” дивіться у відеосюжеті МІСТА:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...