Мед Атлант

В Івано-Франківську мешканці будинку другий тиждень живуть без тепла та гарячої води. ВІДЕО

Два тижні без тепла і можливості приготувати їжу — так живуть мешканці дванадцятиквартирного будинку в центрі Івано-Франківська.

У них “відрізали” газ тому, що в будинку проблема з вентиляцією, пояснюють комунальники. Ба більше, запевняють, що люди винні самі, бо відмовляються платити за ремонт димохід. Однак, комунальники дещо приховуються, йдеться у сюжеті ТСН.

Більшість мешканців будинку — пенсіонери, а є і прикуті до ліжка. Кажуть, що газ їм відрізали без попередження. Згодом дізналися. Перед газовиками поклопотала приватна фірма, в якої будинок на балансі, бо тут не справні комунікації.

Якщо взяти по п’ятибальній шкалі, димові та вентиляційні канали були в основному на 2, а деякі на трійку. Тобто, вони були і “забиті”, обсиплені, а також є бокові дири, — пояснює Максим Сирлик, виконавчий директор підприємства “Балтія Сервіс”.

так звана зона вітрового підпору, що заважає вентиляції квартир виникла через багатоповерхівку, що поряд “росте”. Забудовники проблему пообіцяли усунути. А от ремонтувати димоходи повинні самі мешканці, кажуть комунальники. Ціна питання — 10 тисяч гривень.

Щоб ці це зробити, потрібно, щоб жителі дали згоду на співфінансування. Жителі не хочуть, — зазначає Максим Сирлик, виконавчий директор підприємства “Балтія Сервіс”.

Натомість забудовник переконує, що ще  у січні за кілька тижнів до того, як людям відрізали газ, він пообіцяв керівнику фірмі, що обслуговує будинок оплатити і ці роботи.

Лише після втручання журналістів, комунальники заметушилися і обіцяють уже днями людям повернуть газ.

До теми: Представник балансоутримувача розповів, чому трапилася пожежа на Шевченка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...