Мед Атлант

Депутати не підтримали звернення щодо репресії опозиційних сил

На сесії обласної ради розглядали питання про звернення депутатів обласної ради до президента України, генпрокурора, прем’єра щодо засудження фактів репресій проти представників опозиційних демократичних сил.

З трибуни зачитала текст рішення представниця партії “Воля” — Ольга Федишина.

Згідно тексту рішення, депутати суворо засуджують факти репресій щодо представників опозиційних сил.  Здійснюється переслідування опозиційних діячів, а ситуація з Саакашвілі стала черговим кроком до знищення демократії.

Починаючи з позбавлення громадянства, перешкоджанню мирним акціям протесту, такі прецеденти ганьблять українську владу. З метою недопущення тоталітарного режиму вимагаємо: припинити переслідування, розпочати розслідування і притягнути винних до відповідальності, — зазначила Федишин

Свою підтримку також висловили окремі депутати від “Свободи” та “Батьківщини”.

За який кошт був найнятий чартер, вертоліт? Чи це з коштів платників податків, хто це проплатив?, — питає голова фракції УКРОП Микола Палійчук.

Якщо ми будемо мовчати, то сьогодні буде один, а завтра інший. Це приклад не просто репресій, а знищення демократії України. Сьогодні є над чим працювати українському правосуддю. Просимо підтримати проект, — додає Василь Гладій.

 Попри це, за рішення проголосували лише 36 народних обранців. Рішення не прийнято.

Читайте також: На сесії облради ухвалили звернення до Кабміну про відміну проекту реформи швидкої допомоги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...