Мед Атлант

Прикарпатські поліцейські розповіли про вибух в музеї Степана Бандери: зловмисників розшукують. ФОТО

Сьогодні, 16 лютого, на брифінгу в поліції йшлося про обставини вчинення вибуху 15 лютого близько четвертої години ранку, при вході в історико-меморіальний комплекс ім. Ст. Бандери, що в с. Старий Угринів Калуського район.

Брифінг із представниками засобів масової інформації провів заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Бабюк. Він розповів, що після отримання повідомлення на лінію «102» близько 8 години ранку 15 лютого на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Калуського відділу поліції та працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в області.

Під час огляду місця події встановлено, що 15 лютого близько 04 години невідомою особою було накладено поки що невстановлений вибуховий пристрій, застосована запалювальна трубка, тобто бікфордов (вогнепровідний) шнур для приведення в дію вибухового пристрою, від чого пролунав вибух. Як наслідок – пошкоджено металопластикові вхідні двері, вікна, які знаходяться в зоні досяжності вибуху. З тильної сторони невідомою речовиною облито двері через що при загорянні пластик сплавився і знищив двері. Є відео із моментом запалювання та вибуху, – зазначив Ігор Бабюк.

З метою розкриття цього злочину правоохоронцями проводяться оперативно-розшукові заходи направлені на встановлення особи (осіб) причетної до злочину. Слідчі спілкуються з місцевими жителями, працівниками музею, інформує прес-служба ГУНП в Івано-Франківській області.

У справі призначено проведення ряду експертиз, в тому числі й для визначення вибухівки і чи була вона виготовлена саморобним, чи промисловим способом. На час вчинення злочину сторожа не було на об’єкті, тому відповідно і керівництвом музею і слідства буде дано оцінку його дій.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Додамо, що вибух у будинку Бандери перебуває на особистому контролі начальника Нацполіції.

Читайте також: Подробиці жахливої ДТП на Прикарпатті: молода жінка загинула, а малолітня дитина у лікарні. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...