Мед Атлант

Палац Потоцьких офіційно перейшов у власність нового комунального підприємства

Депутати міської ради ухвалили рішення про створення КП “Простір Інноваційних Креацій «Палац» і передачі на його баланс міської архітектурної пам’ятки — Палацу Потоцьких.

Підприємство підпорядковуватиметься міському департаменту архітектури. Його головою обрали колишнього головного архітектора міста — Володимира Гайдара. Статутний фонд новоутвореного підприємства становить 10 млн грн, пише Побудовано.

Майбутнє підприємство створено для догляду за архітектурною пам’яткою та проведення різноманітних культирних та мистецьких заходів на її території. Планується, що нове підприємство допомагатиме у залученні інвестицій до міста.

На практиці ж “Простір Інноваційних Креацій “Палац” буде займатися організацією різноманітних виставок, конференцій, презентацій, фестивалів. Не обділить культурно-просвітницька діяльність комунального підприємства також драматургію, театральні вистави та кінопокази. Само собою, не обійдеться без рекламної та торгівельної діяльності.

Сам архітектурний об’єкт буде використане для діяльності центрів української мови, літератури, музики. Також планують створити центри розвитку музейної справи та сучасного мистецтва.

На своїй офіційній сторінці у соціальній мережі міський голова відзначив, що наразі головною метою діяльності підприємства є виведення споруди з аварійного стану та її подільша реставрація. Для цього можуть залучити іноземних спеціалістів. Також, він, ще раніше, обговорював можливість співпраці по Палацу Потоцьких з Генеральним Консулом Польщі.

Паралельно планують проводити різноманітні культурні заходи та акції в приміщеннях, що вже використовувались в минулому.

Нагадуємо, що Палац Потоцьких став власністю міста 27 жовтня 2017р. До того він перебував у власності однієї з фірм мільярдера Олега Бахматюка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...