Мед Атлант

Завтра в Івано-Франківську обиратимуть директора департаменту охорони здоров’я

Посада директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації була вакантна з 10 квітня 2017 року. З 11 квітня і до сьогодні виконує обов’язки директора департаменту Микола Стовбан.

Зазначимо, що чиновники неодноразово піднімали питання щодо “тривалого призначення” директора департаменту охорони здоров’я. В голови облдержадміністрації про це також запитували журналісти.

Відтак, наприкінці січня  2018 року був оголошений конкурс. Документи на посаду директора департаменту охорони здоров’я в адміністрації приймали до 14 лютого. А вже завтра відбудеться конкурс.

Сьогодні журналісти МІСТА намагалися дізнатися список кандидатів, які подали свої документи, втім нам це не вдалося.

Оприлюднення інформації про кандидатів на посаду, згідно з діючим порядком проведення конкурсу, не передбачено. Оприлюднюється тільки інформація про результати конкурсу: на сайті облдержадміністрації та на сайті Нацагентства з питань державної служби розміщується інформація про переможця конкурсу і другого кандидата за рейтингом по результатах конкурсу. Про кандидатів інформація не передбачається для оприлюднення, — зазначає Анатолій Мельничук, член конкурсної комісії.

У свою чергу, голова конкурсної комісії Роман Маланій також не зміг назвати імена людей, які подали свої документи на конкурс:

Комісія завтра буде розглядати претендентів, хто допущений до конкурсу, а хто ні. Зараз ми не можемо назвати, щоб не було ніяких упереджених питань. Завтра на засіданні конкурсної комісії оголошуються всі кандидати – члени комісії голосують і приймаються рішення чи допускається кандидат до конкурсу чи ні.

Окрім цього, Роман Маланій зазначає, що на засідання конкурсної комісії можуть прийти і журналісти.

Конкурс відкритий і я тільки за те, щоб все показати громадськості. Завтра ми це питання поставимо на голосування за участі кандидатів, бо вони можуть самі цього не бажати. З конкурсної комісії жодних питань немає. Якщо кандидати погодяться, то немає жодних проблем, — зазначає голова комісії.

Нагадаємо, два головних медики обласної дитячої лікарні розповіли про катастрофічний стан справ у медзакладі і судову тяганину з керівництвом департаменту охорони здоров’я.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...