Мед Атлант

Юна спортсменка з Франківщини візьме участь в чемпіонаті Європи з тхеквондо. ФОТО

Карина Ткачук із села Загвіздя отримала шанс стати учасницею чемпіонату Європи з тхеквондо, який відбудеться в естонській столиці — Талліні. Змагання проходитимуть 23-26 квітня, але, щоб взяти в них участь, потрібно щонайменше 600 євро.

Вартість лише вступного внеску з учасника — сто євро, крім того, дуже великі витрати на проживання і харчування. Але ми мусимо ще оформити всі необхідні документи, замовити індивідуальну спортивну форму, тому витрат буде ще більше, — розповідає мама спортсменки Леся Ткачук.

Карина Ткачук — напівсирота. Її мама думала, що гроші вдасться зібрати власними силами, але сума занадто велика.

Кошти збирали односельчани та небайдужі через соцмережі. Не вистачало 5 тисяч гривень. Мені порадили звернутися до благодійного фонду Олександра Шевченка. І тут додали потрібну суму, — каже жінка.

11-річна Карина Ткачук уже є трикратною чемпіонкою України з тхеквондо (ITF), володаркою понад півсотні медалей, більшість з яких — золоті. Зараз має червоний пояс, але обіцяє не зупинятися, поки не заволодіє чорним.

Я займаюся тхеквондо три рази на тиждень. Дуже цікаво їхати на змагання і перемагати. Готуючись до чемпіонату Європи, тримаю себе в формі. Трохи хвилююся, але думаю, що в мене все вийде, — говорить спортсменка.

Одним із пріоритетних напрямків роботи благодійного фонду Олександра Шевченка є розвиток спорту. Ми знаємо: щоб виховати професійного спортсмена, потрібні величезні витрати. А участь у різноманітних чемпіонатах відбувається за кошти батьків, а що вищий рівень змагань, то більші витрати. Ми це розуміємо і намагаємось допомагати, — каже представник БФ Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ” Андрій Сторожук.

На правах політичної реклами. 

Читайте також: На Івано-Франківщині судитимуть чоловіка за зґвалтування неповнолітньої дівчинки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...