Мед Атлант

На Івано-Франківщині незабаром може запрацювати шість сонячних електростанцій

В Івано-Франківській області проводять чимало заходів, спрямованих на збільшення частки відновлювальних джерел енергії  та альтернативних видів палива в загальному обсязі  виробництва та споживання енергетичних ресурсів. Наразі в області функціонують об’єкти генерації з відновлювальних  джерел ( сонячні, гідро-, біо- та вітворі електростанції), а також об’єкти, розміщені у сільських господарствах.

Про це йдеться у звіті щодо науково-технічного потенціалу регіону, який сьогодні на засідання постійної комісії обласної ради представила представила Жанна Табанець, директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури.

Наразі найбільшими об’єктами відновлювальної енергетики є: п’ять міні ГЕС ( Снятинська, Пробійнівська №1, Пробійнівська №2, Золотолипська, Сваричівська), три сонячні електростанції ( ТОВ «Богородчанська 1», ТОВ «Геліос Енерджі», ТзОВ «Солар Карпати») та біогазовий завод ТзОВ «Даноша» в Калуському районі.

Крім того, у листопаді 2017 року ведено в експлуатацію 4 сонячні електростанції у Тисменицькому районі. У найближчій перспективі — планується ввести в експлуатацію шість сонячних електростанцій ( у Снятинському районі — 2, у Тисменицькому — 4). Також у 2016 році розпочато будівництво вітрової електростанції в с. Шевченкове Долинського району  та другого біогазового заводу в с. Тустань Галицького району.

У найближчих планах обласної влади — реалізація амбітного проекту «Енергетична Академія», що передбачає спорудження на місці старої міської котельні будівлі за принципами «пасивної архітектури», яка стане місцем навчання та культурного розвитку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...