Мед Атлант

“Теплокомуненерго” запустить нову котельню уже в березні. ФОТО

Завершуються роботи з реконструкції котельні у приміщенні 63-го заводу, яке “Теплокомуненерго” взяло в оренду на 2 роки 11 місяців.

Станом на серпень минулого року приміщення пустувало. Багато часу згаяли на погодження проекту в Міноборони, на балансі якого перебуває завод. Тому й не вдалось запустити нову котельню до початку опалювального сезону. Про це йдеться на публічній сторінці міського голови у фейсбук.

Розглядали різні варіанти, але зупинились на цьому, бо колись тут була котельня заводу. Місто встановило два газові котли загальною потужністю 4 МВт, усе допоміжне обладнання, проклали 400 м теплової мережі з підключенням до споживачів. Попередньо котельня запрацює вже в березні. Її абонентами стануть 8 житлових будинків, ЗШ №15, управління Національної поліції, що на вул. Незалежності, 152, ДНЗ №15 “Гуцулочка”, – розповідає Руслан Марцінків.

У мерії нагадують, що це не єдиний сектор СТЕКу, який місту вдалось переключити на обслуговування ТКЕ. Минулого року абонентами комунального підприємства стали мешканці вул. Хоткевича-Надвірнянська. Загалом, близько 20-25% споживачів СТЕКу успішно переключили до ТКЕ.

На цьому не зупиняємось, бо кожен новий опалювальний сезон багатий на “сюрпризи” від приватного теплопостачальника. У 2018 році заплановано будівництво котельні на вул. Незалежності, 95. Також у планах – район вул. Шухевичів, зокрема гімназія №2 і початкова школа №28. А далі візьмемось і за вул. Сахарова, Чорновола, Матейка, – запевняє міський голова.

Нагадаємо, газовики 22 лютого обіцяють обмежити постачання газу ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія” та ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Ці компанії мають сплатити мільйонний борг.А от Руслан Марцінків оголосив про наміри провести страйк, якщо “Укртрансгаз” обмежить подачу газу теплопостачальним компаніям, що працюють в місті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...