Мед Атлант

Під Івано-Франківськом випав сірий сніг. ФОТО/ВІДЕО

Нещодавно Бурштинська ТЕС повідомила про зменшення викидів, однак мешканці міста діляться фото та відео темного від сажі снігу

Світлини та відеозапис опублікував у соцмережах користувач Misza Kuras.

Бурштинці кілька років скаржаться на викиди Бурштинської ТЕС, які мають темно-сіре, а то й чорне забарвлення, пише “Курс“. Втім, недавно прес-служба компанії ДТЕК “Енерго” повідомила про успішну реконструкцію енергоблоку №10 Бурштинської ТЕС вартістю 1,1 млрд грн.

Протягом року за час реконструкції виконано повузлову заміну агрегатів і оновлено системи енергоблоку, що значно покращило його виробничі характеристики, а рівень викидів знижено до європейських норм завдяки встановленню нового електрофільтра, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно після численних скарг мешканців на громадських слуханнях у Галичі створили робочу групу для перевірки забруднень від діяльності Бурштинської ТЕС, до якої увійдуть представники влади, депутати з населених пунктів, де спостерігаються специфічні опади, та громади.

Крім того, місцеві мешканці ініціювали створення незалежної та незаангажованої екологічної комісії із фахівців, які проведуть незалежні перевірки, дослідження та аналізи на території усіх населених пунктів, де помічали такі опади.

Читайте також: Що треба знати батькам про зміни щодо початкової освіти?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...