Мед Атлант

В деяких селах Прикарпаття у воді виявили перевищення вмісту хлоридів

На виконання Указу Президента України у Калуському районі щоквартально проводять моніторингові дослідження поверхневих вод, криничної води, ґрунту в контрольних точках.

Впродовж 2017 року фахівці «Івано-Франківського обласного лабораторного центру» дослідили 496 проб криничної води, зокрема, в мікрорайонах м. Калуша, селі Кропивник, Сівка Калуська,  Мостище, Пійло, Верхня. З них у 47 пробах виявлено перевищення вмісту хлоридів. Гексахлорбензолу в криничній воді, поверхневих водоймах та ґрунті не виявлено, повідомляють у «Івано-Франківському обласному лабораторному центрі МОЗ України».

Окрім цього, проведений моніторинг поверхневих водойм в постійно встановлених 15 створах першої категорії та 15 створах другої категорії, досліджено 938 проби води за санітарно-хімічними показниками  — з них не відповідають гігієнічним нормативам 81 проба, що становить 8,6%.

За мікробіологічними показниками досліджено 306 проб, з них не відповідають гігієнічним нормативам 40 (13%). За паразитологічними показниками досліджено 365 проб – всі проби відповідають нормативам.

Варто відзначити, що в літній період фахівці провели дослідження води в місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах (пляжі)  – всі досліджені проби відповідали нормативам.

Читайте також: В населених пунктах Івано-Франківщини зафіксували бактеріологічне забруднення питної води

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...