Мед Атлант

Один з керівників ДАБІ, який попався на хабарі, сплатив більше 140 тис гривень застави і чекатиме вироку дома. ФОТО

МІСТО писало, що минулого тижня працівники поліції та СБУ, спільно з керівництвом Держархбудконтролю, викрили на вимаганні хабара керівника одного зі структурних підрозділів Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, чоловік вимагав 2 100$ хабара. Вимагав грошей від будівельної фірми міста за сприяння у продовженні строку дії ліцензії на виконання будівельних робіт та не проведення планової перевірки діяльності компанії. Для отримання грошей чиновник залучив посередника — свого знайомого приватного підприємця. Оперативники спецслужби затримали посередника у центральній частині міста, під час отримання всієї суми хабара.
Результат пошуку зображень за запитом "олексій жирик"

Фото: СБУ

Затриманим виявився Олексій Жирик, 1989 року народження — керівник сектору по роботі з ліцензіатами управління ДАБІ в Івано-Франківській області. Це МІСТО з’ясувало з власних джерел. На днях Жирику обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте з можливістю внесення застави у сумі 140 тис 960 грн. Слід додати, що після затримання пану Олексію стало погано. У залу суду для обрання запобіжного заходу чоловіка у прямому сенсі завезли. Опісля спецслужби не змогли доставити Жирика в СІЗО, бо його повезли в лікарню. Олексій Жирик лікувався в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1. За ним був цілодобовий контроль з боку правоохоронців. Чоловік себе настільки погано почував, що ходити не міг: його возили у спеціальному кріслі. Сьогодні, 27 лютого, в обідній час чиновник ще лежав на стаціонарі.

На фото Олексій Жирик. Фото з фейсбук Олексія Жирика

Вчора за пана Олексія внесено заставу, її зарахували сьогодні. Тому вироку суду Жирик чекатиме вдома. Найімовірніше, Жирика випишуть сьогодні по обіді.

Додамо, чиновнику повідомлено про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Ч 3. ст. 368 ККУ:

Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, — карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка. 1. Хабарем у великому розмірі вважається такий, що у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, в особливо великому — такий, що у п’ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...