Мед Атлант

У Франківську конфлікт між онуком і бабусею підняв на ноги депутатів

Сьогодні, 27 лютого, пройшло засідання комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влад.

Проте кворуму не вистачає. Незважаючи на те, що рішення комісії носить рекомендаційний характер, прийняти щось члени не зможуть. Тому пропонують перенести засідання на 9 годину, 2 березня – перед сесією облради. Але так як прийшли посадовці з відповідних служб, то вирішили  обговорити проблему, а рішення прийняти 2 березня.

Так, депутати розглянули заяву про надання допомоги пенсіонерці. Звертається до депутатів рідний брат жінки, яка стала жертвою насильства зі сторони внука. На розмову з народними обранцями прийшов й об’єкт скарги.

Представник соцслужб каже, що жінка пояснювала, що є малозабезпечиною і що її побив онук. Це зафіксували правоохоронці згідно ч. 1 ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження). На комісії правоохоронець підтвердив цей факт. На той час онук не був опікуном. Та сьогодні онук прийшов на комісію як опікун. Бабуся є недієздатною і зараз тільки опікун повинен приймати певні рішення щодо неї і несе повну відповідальність.

Сам ж онук-опікун офіційно також прописаний у квартирі. Так як особу визнано недієздатною, то звернутися до суду не може. Голова комісії Тарас Виноградник каже, що треба скликати опікунську раду. Вирішити питання недієздатності. І не піднімати, таким чином, зараз всі служби. Відправляти недієздатну жінку до суду — абсурд.

За цим стоїть людина. Ми хочемо, щоб людина жила достойно, — зауважив Виноградник.

В спеціальні заклади помістити жінку не можуть зараз, бо у неї є законний опікун. Наразі жінка у лікарні на Матейки. Зараз вирішується питання про зміну опікуна.

Складається враження, що опікунську рада не справляється. Людина звернулася до нас, — прокоментував пан Виноградник.

Самі ж депутати пропонують помістити жінку в диспансер. Просять опікуна відреагувати, адже останнє слово за ним. Голова комісії попросив на п’ятницю прийняти правильне рішення у цій ситуації, не порушуючи права опікуна. Крім того, порекомендував онуку відвідати бабусю.

Читайте також: Сімейна сварка ледь не стала причиною самогубства франківця

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...