Мед Атлант

Вартість проїзду в громадському транспорті може зрости вже з першого квітня

Сьогодні, 27 лютого, відбулися громадські обговорення щодо ціни на проїзд у франківських маршрутках.

Нагадаємо, що ціна квитка становитиме від 5 до 7 гривень в залежності від години дня.

Кілька десятків людей, більшість з яких є перевізниками, зібралися в будівлі міського виконавчого комітету, щоб подискутувати про ситуацію із громадським транспортом.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради Олег Ганчак, для прийняття прозорого рішення чиновники звернулися до аудиторської компанії, представники якої пояснили, чому вартість проїзду має зрости.

Цікаво, що відповідні обрахунки були узагальнені в рамках презентації, але чомусь комп’ютер в 311 кабінеті не працює. Тому аудитор звітував лише у вигляді виступу.

Руслан Олексійович, який надає подібні послуги в Чернівцях, стверджує, що при вартості 5,50 грн. можна розраховувати на оновлення лише 10% автопарку. І це за умови, якщо всі верстви населення будуть платити за проїзд.

Читайте також: Франківські перевізники пояснили, чому вартість проїзду має зрости

Підвищення вартості проїзду можливе лише за умови збереження пільгових перевезень. Так, ми плануємо, що з 10:00 до 16:00 безкоштовний проїзд збережеться для певних категорій населення без обмежень. До 10 ранку та після 16:00 залишаться лише 3 пільгові місця, — розповідає Ганчак.

Такі умови не надто подобаються водіям та власникам фірм, що займаються перевезеннями. Вони незадоволені відсутністю компенсацій зі сторони міської влади за пільговиків, а також вважають, що 5 гривень за проїзд — занадто мало.

Рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті ввійде в силу з 1 квітня 2018 року та тільки після того, як відповідні зміни будуть прописані в договорах з перевізниками.

Читайте також: Власники “картки франківця” зможуть безкоштовно користуватись громадським транспортом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...