Мед Атлант

Для прикарпатських авторів друк книг буде безкоштовним

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків погодила до розгляду на сесії обласної ради проект рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки”. Книги прикарпатських авторів друкуватимуть за кошти обласного бюджету.

Передбачається підтримка випуску краєзнавчої та історико-патріотичної літератури про Прикарпаття і науково-популярних творів виключно авторів з Івано-Франківської області. Водночас, зміни виключають можливість закупівлі виданої літератури, повідомили в прес-службі облради.

Коли мова йде про те, щоб закупити книги для наших бібліотек, то для цього є інші структури, як то управління культури чи обласна бібліотека. Натомість завдання управління інформаційної  діяльності ОДА публікувати прикарпатських авторів, які пишуть про наш край, а не просто закуповувати популярні в Україні видання, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Проект рішення депутати розглянуть на другому пленарному засіданні сесії обласної ради, яке відбудеться вже цієї п’ятниці, 2 березня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...