Мед Атлант

У мерії розповіли, де і кому видаватимуть “картку франківця”

Картка іванофранківця видається безкоштовно у Департаменті соціальної політики тим мешканцям,  котрі вже зареєстровані у базах даних  ДСП, як пільговики.

Про це йшлось сьогодні, 1 березня, на засіданні міського виконавчого комітету.

Картку можна отримати безпосередньо в Департаменті, або ж поштою за місцем реєстрації.

Рішення розповсюджується на містян і мешканців ближніх сіл: Крихівців, Угорників, Хриплина, Вовчинця, Микитинців. Видача картки здійснюється безкоштовно.

Пластикова картка є іменною. Це матеріальним носій, який підтримує додатки, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг. В майбутньому чиновники обіцяють розвивати цей проект. Планується, що власники “картки франківця” зможуть навіть отримувати на неї субсидію.

Наразі власникам картки надається соціальний дисконт — знижка в сфері роздрібної торгівлі та обслуговування населення, аптеках, медичних установах, закладах культури тощо. Зокрема, торік у місті запрацював соціальний магазин, де можна скористатись “карткою франківця”. Її власники можуть придбати визначені продукти за значною знижкою. Крім цього, пільговики з карткою вже у квітні зможуть безкоштовно користуватись громадським транспортом.  Франківцям, що мають дану картку, навіть пропонують суттєві пільги на ритуальні послуги.

Читайте також: Небезпека чадного газу: погрози про перекриття газу франківцям і халатна перевірка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...