Мед Атлант

На Івано-Франківщину незабаром доставлять обіцяну вакцину від кору та краснухи

Розпочалася доставка 220 тисяч доз вакцин від кору, паротиту та краснухи, які надійдуть в усі області України вже до кінця тижня.

У першу чергу вакцини були направлені у ті регіони, які найбільше потребують вакцин, —  Івано-Франківську, Закарпатську, Львівську, Чернівецьку, Миколаївську, Одеську, Київську області та місто Київ, повідомляють у МОЗ.

Ми вдячні нашим партнерам в ЮНІСЕФ, які підтримали нас у ситуації зі збільшеним використанням вакцини від кору під час спалаху і змогли організувати прискорену доставку нової партії КПК в Україну. Це дозволить забезпечити достатньою кількістю вакцини усі регіони країни, насамперед ті, де є нагальна потреба в додаткових дозах, —  зазначила доктор Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, що відповідно до графіку поставок, нова партія мала прибути в Україну лише в квітні. Проте, зважаючи на ріст охоплення вакцинацією проти кору дітей і, відповідно, більше використання вакцини, Міністерство охорони здоров’я замовило прискорену доставку вакцини КПК.

Загалом цього року в Україну доставлять більше 2 мільйонів доз вакцини проти кору. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують. Наступна поставка вакцини проти кору —  800 тисяч доз КПК —  планується на кінець березня.

Нагадаємо,  голова облдержадміністрації у січні зазначав, що в області є дві тисячі доз вакцини від кору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...