Мед Атлант

Справа скандального франківського журналіста: прокурор подав апеляційну скаргу

Днями прокурор Івано-Франківської області  подав апеляційну скаргу  на ухвалу Долинського районного суду від 20 лютого 2018 року про повернення прокурору обвинувального акту відносно Руслани Коцаби.

Прокурор не погоджується із рішенням Долинського районного суду Івано-Франківської області   та просить скасувати ухвалу суду,  яка, на його думку , постановлена  з істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону, зазначають в Івано-Франківському міському суді.

Нагадаємо, що 20 лютого Долинський районний суд Івано-Франківської області повернув прокурору прокуратури Івано-Франківської  області  обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення Коцаби Руслана  у вчиненні кримінальних  правопорушень, разом з іншими матеріалами . Такого висновку суд дійшов на підставі аналізу самого обвинувального акту, складеного та затвердженого ще у березні 2015 року.

Коцабу звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Раніше Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку, Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який направив справу Руслана Коцаби на повторний розгляд.

Раніше, троє суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області під час розгляду справи Коцаби подавали заяви про самовідвід.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...