Мед Атлант

Репетиторство в франківських школах від сьогодні заборонено

Сьогодні, 1 березня, на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про заборону усім працівникам загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних закладів збирати готівкові кошти та надавати додаткові послуги в приміщеннях навчальних закладів.

Крім того, на власному сайті чи сайті засновника (департаменту освіти) кожен заклад зобов’язаний відкрито звітувати про щомісячний обіг коштів, отриманих з додаткових джерел.

Це рішення назрівало вже давно, воно необхідне в умовах реального часу. На все має бути воля і бажання батьків, але примусу від педагогів бути не повинно!, — йдеться в дописі на офіційній сторінці у Facebook міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Додатковими послугами можна вважати, наприклад, репетиторство.

Ми довго до цього йшли. Всі наші звернення до органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів нарешті отримали реакцію зі сторони влади. Варто зазначити, що благодійний збір коштів в школах не припиниться, бо такі дії дозволяє законодавство. Проте батьки, які не хочуть здавати гроші, зможуть посилатися на відповідне рішення виконкому. Благодійність полягає в тому, що кожен дає, скільки може, а у наших навчальних закладах встановлена фіксована сума. Наприклад, 150, 200 чи 250 гривень. Це проміжна перемога, але дякуємо і за це, — розповідає голова громадської  організації “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна.

Читайте також: В українських школах заборонили батьківські комітети

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...