Мед Атлант

Заступник Ігоря Насалика, який родом з Прикарпаття, звільнився з Міненерго

Заступник міністра енергетики Ігор Прокопів написав заяву про відставку.

Про це інформує “Економічна Правда”. Заява була написана ним 27 лютого.

За день до цього (26 лютого) він провів зустріч з Гройсманом. На ній був присутній Кістіон. Вони запропонували Прокопіву переходити до наглядової ради МГУ (держкомпанії Магістральні газопроводи України, яку Кабмін розраховує зробити оператором ГТС – ЕП), але він відмовився, —говорить джерело ЕП.

На фото Ігор Прокопів

В оточенні Ігоря Прокопіва цю інформацію підтвердили.

Ігор Богданович не бачить себе далі в міністерстві. Він йде займатися політикою – готуватися до виборів 2019 року в рамках однієї відомої політичної сили. Він себе бачить в парламенті народним депутатом, і вважає, що його філософія економічного патріотизму буде корисною для законодавчої діяльності. В тому числі в ПЕК, — говорить співрозмовник.

Він також додав, що у Прокопіва “збереглися теплі стосунки з прем’єр-міністром”.

За даними ЕП, на вакантне місце Прокопіва в Міністерстві енергетики буде висунута кандидатура Валерія Ноздріна — члена команди Прокопіва. Наразі Ноздрін обіймає посаду позаштатного радника міністра і в.о. голови правління МГУ.

У Міністерстві енергетики Ігор Прокопів відповідав за газову галузь і був основним опонентом голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

Напружені відносини між ними склалися в 2016 році, коли Прокопів підтримав ініціативу Мінеконорозвитку про передачу управління “Укртрансгазу” від “Нафтогазу” до Кабміну.

Після скасування цього рішення Коболєв заявив про те, що Прокопів має піти з посади глави “Укртрансгазу”.

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Нагадаємо, Кабмін призначив Прокопіва заступником міністра енергетики та вугільної промисловості у квітні минулого року. До того Прокопів обіймав посаду президента “Укртрансгазу” з серпня 2014 року. З кінця лютого 2017 року він був відсторонений від обов’язків. Незалежний аудитор група, компанія Deloitte & Touche, РЯД виявили порушення області під час офіційного “Перевірки рахунків Укртрансгазу”.

Конфлікт між Прокопівим і керівництвом “Нафтогазу” вийшов в публічну площину на початку осені 2016 року. Тоді Міністерство економічного розвитку перебрав на себе повноваження управляти “Укртрансгазом”. Однак після втручання прем’єра, повноваженням з управління “Нафтогазом” передали в Кабінет міністрів.

У вересні 2016 року Прокопів звинуватив менеджерів “Нафтогазу” в затримках узгодження рахунків для оплати послуг контрагентів. Після переходу під управління Кабміну “Нафтогаз” скасував одну з найбільших закупівель “Укртрансгазу” — реконструкцію трьох газокомпресорних станцій на загальну суму 4 млрд гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...