Мед Атлант

Прикарпатські депутати хочуть, щоб Порошенко добровільно пішов у відставку

Сьогодні, 2 березня, розпочалося друге пленарне засідання двадцятої сесії Івано-Франківської обласної ради. Прикарпатські депутати розглянули питання щодо імпічменту депутата.

Це звернення зачитала голова фракції ВОЛЯ Ольга Галабала. Каже, відколи почалися акції за те, аби оголосити імпічмент Петру Порошенку, виникли переслідування, репресії. Галабала каже, що їх фракція отримала підтримку від інших фракцій. Не розуміє, чому треба чекати 2019 року, коли будуть вибори.

Революція Гідності зараз, на жаль, не перемогла. Прокуратура, поліція та інші органи обслуговують одну людину — Президента України, — каже Галабала.

Прийнявши проект рішення, депутати звертаються до Президента добровільну піти у відставку. Також, щоб парламент почав процедуру імпічменту і щоб були проведені розслідування щодо Петра Порошенка.

Попередньо хотіли, щоб скасувати депутатську недоторканість, прийняти закон про антикорупційний суд. Але потім таки висунули вимогу про імпічмент. Галабала каже, що після цього почалося найгірше:

Це були перші висилки, допити і репресії. В цій країні не можна висувати такі вимоги.

Востаннє Марш за відставку Порошенка пройшов 18 лютого.

У нас одна людина в країні є недоторкана. Процедури імпічменту не існує. Ми ніби знаходимося в африканській країні, — каже Ольга Галабала.

Після доповіді Галабали голова фракції ВО “Свобода” Михайло Королик підтримав таке звернення. Каже, “свободівці” будуть голосувати “За”. Саме таку думку підтримав і Святослав Никорович від фракції “Об`єднання “Самопоміч”. Але зауважив, що через президентську фракцію може не вистачити голосів. Перший заступник голови облради  Василь Гладій каже, що зараз такий режим як при Януковичу. Додав, що приймаються закони для президента.

За проголосували лише 38 депутатів. Рішення не прийнято, адже у раді 84 депутатів.

Читайте також: “Він вбивця”: у Франківську бабуся відмовляється від онука-опікуна. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...