Мед Атлант

В Яремче люди блокували дорогу через конфлікт з місцевою владою

Сьогодні, 2 березня, в місті Яремче більше десятка місцевих жителів перекрили дорогу, що веде на гірсько-лижний курорт “Буковель” через незгоду з рішенням міської ради.

Вчора ж сесія Яремчанської міської ради надала “ОСББ-75” дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 0.53 га. Однак мешканці цього будинку намагалися приватизувати 0,7777 га, пише видання “Курс“.

Наші вимоги – накласти вето на вчорашнє рішення сесії міської ради. У нас забирають 24 сотки прибудинкової території. Вони (депутати міськради) півроку не давали нам її приватизувати і вчора прийняли рішення виставити цю землю на аукціон і продати, бо місту не стає грошей. А в нас під самі вікна забирають прибудинкову територію”, – розповіла ініціатор пікету Олена Марчук.

Перший заступник міського голови м. Яремче Тарас Клим’юк заспокоює, що інформація про продаж землі не відповідає дійсності.

Рішення прийняли більшість депутатів. Я так розумію, що люди не задоволені, але є орган місцевого самоврядування, який ухвалив відповідне рішення. Я був на сесії, і рішення про продаж землі ніхто не приймав, і це питання ніхто не піднімав, – запевняє Клим’юк.

“ОСББ -75” звернулося до міської ради із заявою про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вул. Свободи, 214 площею 0,7777 га.

Відповідно до викопіювання із плану забудови території, яке надало ДП “УДНДІП “ДІПРОМІСТО” ім. Ю. М. Білоконя, за цим будинком запланована площа забудови становить 0,43 га. Депутати Яремчанської міської ради запропонували надати “ОСББ-75” земельну ділянку площею 0,57 га, а на решту площі  0,24 га надати дозвіл на виготовлення техдокументації на Яремчанську міську раду, тобто закріпити землю за громадою міста. Відповідне рішення було прийняте на сесії Яремчанської міської ради 1 березня.

Отже, ОСББ-75 отримало право на використання земельної ділянки площею 0,57 га, що є більшою, ніж запланована для цього житлового будинку, але меншою, ніж у заяві, поданій ОСББ-75, що жодним чином не порушує права членів ОСББ-75 та чинне законодавство. Окрім того, земельна ділянка, щодо якої виник спір, є комунальною і на ній розташовані рекламоносії (білборди), за які у  міськвиконком надходять кошти відповідно до тимчасових угод на використання землі. Це ще раз підтверджує, що вказана земельна ділянка не використовувалася жильцями як прибудинкова територія, а є комунальною, тобто використовується громадою, – йдеться в повідомленні.

Також у роз’ясненні вказано, що депутати міської ради діяли у правовому полі, не порушуючи прав членів “ОСББ-75”, а відстоювали інтереси всієї громади, оскільки до бюджету міста за тимчасове використання її частини надходять кошти.

Щодо інформації про заплановане будівництво висотного будинку на цій території, то вона не відповідає дійсності, адже рішення щодо її використання не приймалося.

Читайте також: Посеред Франківська на дорогу “фонтаном б’є” кип’яток. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...