Мед Атлант

На Прикарпатті може з’явитися парк Юрського періоду. ВІДЕО

В Івано-Франківській області незабаром може з’явитись свій парк Юрського періоду. Його населятимуть динозаври та інші доісторичні тварини, зокрема льодовикового періоду.

Про це йдеться в сюжеті “Прямого”.

Автор майбутнього парку – професійний майстер декоративно-вжиткових речей з Коломиї Валерій Дідорак. Динозаври Валерія 3 метри заввишки та 7 метрів в довжину.

У 1,5 рази менші за реальних, бо реально вони досягали 5 метрів висоти. Зроблені з поліфірної смоли, мають армовані зуби, – розповів Дідорак.

Він наголосив, що при створенні фігур надихався культовим фільмом “Парк Юрського періоду”. Вважає, що голівудські динозаври найдосконаліші.

На черзі у майстра вже наступний проект. Він вже працює над ще кількома доісторичними тваринами, а одна з них навіть буде рухатись.

Я думаю зараз зробити раптора і спробувати технічно виконати, щоб він рухався – хвіст рухався, голова вправо-вліво, – розповів автор динозаврів.

Майстер мріє створити у Коломиї динопарк. Він наголошує, що робить це не для туристів, а для своїх земляків і вже вивчає досвід створення світових динопарків.

Дідорак запевняє, що коломийський буде унікальним. У планах Валерія встановити у парку не лише десяток динозаврів, але й тварин Льодовикового періоду – волохатих носорогів та мамонтів.

Читайте також: З’явилися кумедні фото динозаврів, що розгулюють Франківськом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...