Мед Атлант

Стало відомо, які банкноти найчастіше підробляють в Україні

За підсумками 2017 року найпопулярнішою банкнотою для підробки шахраями стала купюра в 500 грн.

Про це свідчать дані Національного банку України, передає «Слово і Діло».

Результати 2017 року свідчать про збільшення фактів виявлення підроблених банкнот номіналом 500 гривень. Переважно це банкноти старого зразка 2006 року. Їх кількість становить 61% від загальної кількості вилучених підробок національної валюти, — повідомили в Нацбанку.

Зазначається, що з обігу також вилучалися підроблені банкноти таких номіналів: 200 грн (7%); 100 грн (17%); 50 грн (13%).

Інші вилучені з обігу підроблені банкноти номіналами 1 грн, 2 грн, 5 грн, 10 грн та 20 грн становлять 2%, — додали в НБУ.

Регулятор також повідомив, що здебільшого (81%) підроблені банкноти гривні виготовлялися з використанням копіювальної або комп’ютерної техніки, зокрема струменевих та лазерних принтерів. Решта підробок (19%) виготовлена поліграфічним способом.

Найчастіше виявлені підроблені банкноти збувалися через каси закладів швидкого харчування, супермаркетів, метрополітену тощо. У 2017 році також були випадки потрапляння підробок до кас банків через програмно-технічні комплекси самообслуговування та банкомати з функцією приймання готівки.

Читайте також: Нацбанк планує вилучити з обігу дрібні монети

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...