Мед Атлант

Через власну бездіяльність мешканці декількох будинків в Франківську залишилися без газу

У понеділок, 5 березня, від газопостачання були відключені два будинки по вулиці Гаморака 26 та 28. Мешканці, використовуючи димохідні газові прилади та пічне опалення, не перевірили стан димовентканалів  та не надали  акти справності ДВК газорозподільній компанії, натомість самовільно встановили газові прилади.

Нагадаємо, відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на балансоутримувачів чи голову ОСББ, у приватних будинках – на власників (чи орендарів). Жителі  цих двох будинків, а це 15 квартир, обрали форму самоуправління, тож саме вони мали подбати про власну безпеку  та викликати спеціалізовану фірму для перевірки стану ДВК, а у разі потреби – проведення ремонтних робіт. Однак, цього не було зроблено, зазначають у прес-службі «Івано-Франківськгазу».

З метою уникнення нещасного випадку, фахівці підприємства розпочали проведення інвентаризації газових приладів та перевірку тяги в ДВК.

Із 15 квартир у кожного третього мешканця виявлено незаконно встановлений газовий прилад. Ще у двох помешканнях – відсутність тяги, – розповідає головний інженер Івано-Франківського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк.

І лише після відключення газопостачання мешканці будинків звернулися до спеціалізованої організації, яка має дозвіл Держпраці на виконання робіт по перевірці та проведення ремонтних робіт ДВК.

В «Івано-Франківськгазі» зазначають, що відновлення газопостачання відбудеться лише після надання акту справності ДВК та усунення всіх недоліків.

Читайте також: Жителька Франківська скаржиться на відсутність газу в будинку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...