Мед Атлант

Суд у справі адвоката, якого звинувачують за передачу наркотиків у СІЗО, перенесли

Сьогодні, 7 березня, судовий процес у справі адвоката Михайла Лукиніва, якого затримали на передачі наркотичних речовин у СІЗО, завершився, щойно розпочавшись. Один із захисників Лукиніва Ігор Стрипа не пред’явив договір про захист, який вони уклали із Лукинівим.

Михайло Лукинів

Я спішив і забув це зробити, – пояснив Стрипа у суді.

Через це суд вирішив відкласти розгляд справи на 12 квітня. До цього часу захисник Лукиніва має долучити необхідні матеріали до справи.

Окрім Стрипи захищає Лукиніва й адвокат Петро Кучкуда. У залі суду також була присутня дружина Лукиніва Наталія. Появу журналістів жінка сприйняла вороже: почала ображати журналістку “МІСТА” та демонструвала у суді непристойний жест. Напередодні вона ображала та погрожувала кореспондентці “МІСТА”, через що вона звернулася із заявою у правоохоронні органи. Сам Лукинів пробував перешкоджати журналісту фотографувати процес судового засідання, зіславшись на те, що це суперечить закону.

Дружина Михайла Лукиніва Наталія

Нагадаємо, в листопаді минулого року адвоката Михайла Лукиніва затримали на передачі наркотиків у СІЗО своєму підзахисному. Правоохоронці оголосили адвокату про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) Кримінального кодексу України. Тоді Лукиніву обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте підозрюваний подав апеляційну скаргу та під особисте зобов’язання вийшов з СІЗО.

Цікавий факт: адвокат Михайло Лукинів є захисником екс-міліціонера Михайла Ільницького, який судиться з патрульним Леонідом Гончаруком за перевищення службових обов’язків. Патрульний нібито зламав мізинець Ільницькому.

Читайте також: Справа через зламаний мізинець: патрульного Гончарука почали судити. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...