Мед Атлант

Президент України запевнив, що тарифи на електроенергію для населення не повинні зростати

Президент Петро Порошенко заявив, що виступає проти підвищення цін для населення за електроенергію в результаті запровадження RAB-тарифів та має сумнів, що вони почнуть діяти вже у квітні.

Про це президент заявив в інтерв’ю телеканалам, пише видання “Українська правда“.

Глава держави нагадав, що саме він наполягав, щоб був прийнятий закон, який запроваджує “прозору і ефективну конкуренцію” на ринку електроенергетики:

Хто дешевше запропонує (ціну), той продасть, хто буде тримати високу ціну, має піти з ринку.

Порошенко додав, що принцип RAB-тарифікації є європейським і за ним працюють усі без виключення країни ЄС.

І бути проти цього для мене дуже дивно, бо він ліквідує монополізм на ринку, відкриває можливості брати участь усім, хто виробляє електрику більш дешевим шляхом, і сплачувати фіксовану плату за послуги з доставки е/енергії. Так, треба запроваджувати європейські норми, виконувати зобов’язання, які ми брали в угоді про асоціацію (з ЄС) – а це зобов’язання і парламенту, і уряду, не президента, до речі. … Але .. українці не мають платити за ці забаганки. І ціни для населення не мають бути підвищені внаслідок цих реформ, — додав він.

Порошенко пояснює, що на сьогоднішній день  в Україні ринку електроенергії немає.

У країні запроваджений механізм розподілу коштів, коли усі забирають гроші у промисловості і населення та розподіляють їх за якимсь абсолютно… не хочу звинувачувати зараз, але – не за дуже прозорим принципом, — завершує глава держави.

Читайте також: В Україні можуть “заморозити” тарифи на газ для населення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...