Мед Атлант

Доля франківських арок: чи бути квітковому тунелю на “стометрівці”

Новорічні арки на “стометрівці” остаточно демонтували.  Забрали навіть бетонні блоки, на яких трималась кожна конструкція. У скільки обійшлись франківцям витрати на освітлення, та чи будуть по-весняному уквітчувати арки, дізнавались журналісти “МІСТА“.

Вартість святкової ілюмінації — три мільйони гривень, але підприємство “Ялинки України” безкоштовно надало її в оренду. Як повідомив директор КП “Івано-Франківськміськсвітло”, на електроенергії для арок теж вдалось зекономити.

Окремого лічильника на арки я не маю. Думаю, за весь час експлуатації, на освітлення всіх конструкцій витратили не більше 100 кіловат, адже вони світлодіодні, — розповідає Віктор Синишин.

Автор фото: Богдан Досюк

Раніше Віктор Синишин пропонував залишити арки та зробити на головній пішохідній вулиці міста квітковий тунель. Натомість, головний комунальник міста категорично проти такого наміру.

Це концептуально погана ідея! Хтось її пропонував, але ми своє проти висловили одразу, — ділиться Михайло Смушак.

Тому цьогоріч квітів на “сотці” чекати не варто.

Наразі арки демонтували, адже в конструкції і гірляндах були певні недоліки. Зараз їх ремонтують. Проте точної відповіді, коли саме ремонтні роботи завершать — не дають.

Читайте також: У Коломиї відбулася велелюдна Хресна хода. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...