Мед Атлант

Музиканта з Франківська затримали за кордоном за перевезення нелегалів

Вокаліст франківського музичного гурту Familia Perkalaba Сергій Шваюк затриманий в Греції за обвинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів та чекає вироку у в’язниці.

Наш вокаліст і трубач Сергій Шваюк сидить зараз в грецькій тюрмі, очікують вироку. Боремось, разом з нами бореться міжнародний юрист Ігор Руденко, за що ми йому застили в поклоні. Почитайте і подумайте за пацанів добре, спільна енергія допомогає. Кому не важко, то і помоліться, бо терміни ломляться скажені, але ми віримо і надіємось. Хлопці не заслуговують цього, – написав у мережі продюсер Оркестру Радості і Щастя “Familia Perkalaba” Олег Мох Гнатів.

Разом зі Сергієм Шваюком арештований ще один франківець, коваль за фахом. Обидва українці були працівниками на іноземному судні.

Як пише КУРС, Сергій поїхав на роботу – йому запропонували місце робітника, персоналу, на судні. Судно йшло з Туреччини до Греції. На одній із зупинок на нього зайшли люди. Як виявилося потім – було 60 нелегалів, їх мали доправити до берегів Італії. Музикант нічого про це не знав. У нейтральних водах судно затримала грецька поліція. Судно і всю команду арештували за перевезення нелегальних мігрантів. Франківці перебувають в ув’язненні більше семи місяців. Дата суду наразі ще не призначена.

Обом затриманим українцям інкримінують несанкціоноване сприяння у перевезенні нелегальних мігрантів. Обставини справи до кінця не відомі – родини та адвокат знають про них із листів Омбудсмена та консула.

Затримані не знають, як довго буде тривати слідство. Їм не повідомили навіть номер справи. Зі слідством контактує консул України в Греції, він же тримає в курсі подій сім’ї затриманих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...