Мед Атлант

У Коломиї відбулася велелюдна Хресна хода. ФОТО

Помолитися Богові та наблизитися до Страстей Христових на традиційну Хресну Дорогу вулицями м. Коломиї прийшло кілька сотень вірян.

Очолили загальноміську ходу Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин та Єпарх Коломийський Кир Василій Івасюк.

Традиційно молитва розпочалась в Катедральному соборі Преображення Христового, після чого присутні рушили центральними вулицями міста. Стація за стацією віряни розважали не тільки над Страстями Христовими, а й над тернистим шляхом України. Дорогою разом з численним людом хористи Катедрального собору “Світло Тавору” співали страсних пісень. Про це інформують у прес-службі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Символічний хрест по черзі передавали від однієї групи до іншої, несли його: священнослужителі, представники влади, лікарі, вчителі та викладачі, бійці АТО, капелани, волонтери, семінаристи, батьки й матері, подружні пари, пластуни та інші молодіжні організації Коломиї.

Завершилась Хресна Дорога на площі перед Катедральним собором, звідки до своєї пастви звернувся владика Василій.

У цьогорічному Великому Пості Церква приводить нас під хрест Спасителя, щоби, вдивляючись в лице вмираючого Христа та вслуховуючись в кожне Його слово, ми навчилися мудрості життя. Кожний, пройшовши вулицями міста Коломиї за хрестом, думками перенісся на Голгофу. Все це повинно відновити в нас християнську побожність та спонукати до сердечного жалю за гріх, – сказав владика.

Також єпископ наголосив на тому, що пройшовши Хресну Дорогу ми маємо вдивлятися на Спасителя під тягарем хреста. Відкрити свої серця на Його науку і голос:

Хрести, які зустрічаємо в нашому житті, завжди чогось навчають. Дехто з нас змушений нести власні терпіння. І тому ми маємо зрозуміти, що не можемо співчувати Ісусові, висячому на хресті, коли розпинаємо Його у своїх ближніх! Не потрібно величних героїчних вчинків на зразок великомучеників, щоби Христос звернув на нас Свій погляд з хреста. Але потрібне християнське співчуття до ближнього. Не розпинаймо Христа в наших ближніх.

Читайте також: У “Міській асоціації учасників АТО” пояснили, хто може виграти квартиру

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...