Мед Атлант

25 березня українці переведуть свої годинники на годину вперед

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня.

У 2018 році переведення годинників відбудеться в ніч проти 25 березня. Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед. О 3-й ночі розпочинається літній час, тому доведеться прокидатися раніше.

Варто зазначити, що перехід на сезонний час проводиться більш ніж в ста країнах світу. Останньою країною, яка відмовилася від цього, стала Туреччина. Раніше вважалося, що Україна востаннє переведе годинники в 2012 році і залишиться у другому часовому поясі, але уряд не розглядав це питання.

У медиків існує ряд аргументів проти переходу на зимовий час, в першу чергу щодо негативного впливу на здоров’я людей і малої частки штучного освітлення в загальному енергоспоживанні. Тому сезонне переведення годинників в деяких країнах скасовано.

Літній час – час, що вводиться на літній період; годинники при цьому переводять навесні, на 1 годину вперед щодо стандартного часу, що діє на даній території в зимовий період. Восени годинник переводять назад на стандартну годину, що в країнах, де переводять годинник, має назву «зимовий» час. У більшості країн, які застосовують літній час, переведення годинників проводиться в ніч із суботи на неділю.

Читайте також: Молодик, який у квітні на смерть збив жінку, отримав водійські права

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...